Referenties

PWN

Provinciale Waterleidingduinen Noord Holland.

 

In de duinen speelt de uitdaging om natuur en recreatie met elkaar in balans te houden. Het streven is dat het meetbaar beter gaat met de natuur en dat gelijktijdig er meer recreatie plaatsvindt in de duinen. En dit alles doen we door te meten. We meten de recreatieve druk met 20 Robinson telsensoren, we meten hoe goed het gaat met de natuur (met automatische tellers maar ook met handmatige tellingen) en conform een ecologisch plan worden vervolgens waar nodig maatregelen genomen waar nodig. 

Het project loopt sinds 2020 en wordt iedere jaar verlengd.  

Sallandse Heuvelrug

De natuur is ons lief, zo lief dat we er graag recreëren. Maar dat recreëren mag niet ten koste gaan van diezelfde natuur. Tegelijkertijd willen we iedere gast een fantastische beleving geven op de Sallandse Heuvelrug. In dit project managen we de drukte op de Sallandse heuvelrug.  

In dit project meten we met 15 Robinson telsensoren hoe druk het is op welke plek. Dit combineren we met de dag van de week, de weersvoorspelling, vakanties en evenementen. Op basis daarvan en op basis van de wensen van de gasten adviseren en verleiden we hen tot de uitjes (routes) waar nog genoeg plek is. En die routes kunnen ze in hun app dan ook meteen downloaden. Aan de achterkant zit dan weer een weging die ervoor zorgt dat uiteindelijk alle plekken even vaak geadviseerd worden. 
Via een gratis widget kunnen ondernemers, bezoekerscentra, en toeristische websites hun gasten op deze manier verleiden tot een heerlijk dagje uit, zonder dat de natuur daar onder lijdt. Zie ook www.toeristenradar.nl  

 

Het project loopt sinds 2021 en wordt iedere jaar verlengd.  

Nuenen - Van Gogh Village

Het dorp Nuenen staat bekend als de geboorteplaats van Vincent van Gogh. Het dorp wordt mede daarom door veel toeristen bezocht. Een belangrijke trekpleister in dit verband is het van Gogh Village museum. De vraag van de gemeente en de ondernemers is: wat is het effect van het museum op de lokale economie in Nuenen?

In dit project meten we drukte op verschillende plekken in het dorp en combineren we deze met de bezoekersstromen van het Museum. Klik hier voor meer informatie.

Het project loopt vanaf januari 2024 en duurt 1 jaar.

Klik hier voor de actuele tellingen.

Pumptracks in Gelderland

Met een buitenruimte die uitdaagt, wil de provincie Gelderland meer mensen aan het bewegen krijgen. In het kader van de Wereldkampioenschappen BMX in Arnhem in 2021 hebben Sportcentrum Papendal, het Ministerie van VWS en de provincie Gelderland daarom budget beschikbaar gesteld voor de aanleg van pumptracks in de openbare ruimte.

De HAN – University of Applied Sciences onderzoekt het effect van zo’n groot evenement op het gebruik van pumptracks.

In Arnhem, Rheden, Renkum en Wijchen wordt het gebruik van de pumptracks gemeten met een lasersensor.

Het project is gestart in 2021 en loopt tot 2024.